Nox Geurts mag lintje knippen bij start van kerstrun in Elen

Woensdag 21 december had op de atletiekpiste in Elen een kerstrun plaats met leerlingen en ouders van basisschool De Twinkelaar. “180 leerlingen en hun ouders hebben meegelopen”, weet directrice Marinette Leenders. “Velen doen dat met een kerstmuts op het hoofd. Met deze kerstrun willen we ook geld inzamelen voor vzw De Kleine Prins. Deze vzw Kleine Prins steunt ook Nox Geurts, een kleuter in onze school. Nox vecht als een leeuw tegen een vreselijke ziekte.”

Op de armen van zijn mama mocht de kleine Nox het lint doorknippen bij de start van de kerstrun. “Ik loop drie rondjes”, vertelt Lana Heymans (9). “Elke ronde is 330 meter. We lopen voor het goede doel. Winnen is niet het belangrijkste. Belangrijk is dat we met z’n allen samen een project steunen. De kleuters wandelen met hun papa en mama over de atletiekpiste.”

Naast de kerstman was ook Marie-Hélène Roussaux aanwezig. “Sinds mijn pensioen ben ik al 15 jaar geen leerkracht meer op deze school”, vertelt Marie-Hélène. “Ik ben vandaag actief als vrijwilliger achter de schermen. We zorgen voor een warm hapje en een drankje ten voordele van De Kleine Prins.”